Задава се S63 AMG 4MATIC Coupe

На вчера започналото автомобилно изложение в Ню Йорк, Mercedes-Benz показа купе версията на S63. След няколко месеца ще я има на пазара и по-конкретно в Англия, като цената и ще стартира от 100 000 английски лири.

Интригуващият четириместен модел е достоен заместник на CL63 AMG. Неговите основни конкуренти са Bentley Continental GT и Aston Martin Rapide.

Новият модел е видимо спортно ориентиран, затова допринасят предната броня и задната, в която има внедрен дифузьор, масивните въздухозаборници, а също така и изпускателна система с 4 накрайника.

Интериорът е оборудван с кожени спортни седалки, спортен волан с алуминиеви “пера” за превключване на скоростите, инфо развлекателна система с голям цифров екран. Голяма част от елементите от интериора са направени от дървени апликации и карбон.

Агрегатът на новия S63 е V8 би-турбо с максимална мощонст от 585 к.с. и 900 Нм въртящ момент. Той работи съвместно със 7-степенна автоматична скоростна кутия, специално проектирана от AMG. Освен това купето разполага с окачване AIRMATIC, адаптивни амортисьори, масивен стабилизатор и карбон-керамични спирачки. Налице е и системата за задвижване на 4-те колела AMG 4MATIC.

Mercedes S63 AMG Coupe ще се предлага със стандартното задно задвижване. Като ускорението от 0-100 км/ч със задно предаване ще се осъществява за 4,3 сек., а разходът ще бъде 8,4 л/100 км. Вариантът 4MATIC ускорява от 0-100 км/ч. за 3,9 сек. и ще бъде с разход 8,5 л/100 км.

Максималната скорост и на двата модела ще бъде електронно ограничена до 250 км/ч. Но тези, които не искат това, просто ще трябва да подпишат предварителен договор с AMG. Очквайте в близко бъдеще модела и в България.

Коментирай