BMW X4 M40i 354 к.с.

X-гамата на BMW расте

Пазарът на кросоувър автомобилите расте и става все по-конкурентен. Много производители залагат именно на този растящ с бързи темпове сегмент. От BMW отговорят на това предизвикателство и показват още през 2014-та година, след успеха на Х6, новото попълнение в Х-гамата, а именно Х4.

Да си конкурентно способен на пазара е положително качество. От BMW не веднъж са ни показвали как се прави бизнес, в точния момент и на точното място. Новото BMW X4 M40i е поредното доказателство за това.

Интериор и Infotainment
Добър избор на цвят и материали в кокпита на Х4, разполага с достатъчно пространство отпред и не съвсем толкова отзад, където купе линията на модела си казва думата. Няма достатъчно място за главите на по-високите хора и със сигурност ще ги удрят редовно в тавана при неравен път. Ако сте избрали офроуд маршрут, не е за хора отзад. Колкото до самия офроуд, автомобилът се справя повече от добре. Седалките са удобни и приятни на допир, предлагат освен комфорт, подгряване и обдухване при някои модификации.
Fiona Red/Black е избора за интериор на нашия тестов модел. Той създава изключително спортно впечатление. Допълнителни цветни контрасти се поставят от шевовете в контрастен цвят. Друг акцент е блестящата интериорна лайстна BMW Individual в цвят Piano finish Black.
Управлението на Infotainment системата на автомобила вече е още по-лесно, прегледно и информативно. Водачът може по желание да ползва тъчскрийна, iDrive контролера, гласови команди или управление с жестове.

Пълноцветният BMW Head-Up дисплей проектира върху предното стъкло в зрителното поле на водача всички свързани с пътуването данни, като по този начин повишава концентрацията му върху случващото се на пътя. Изобразяват се информации като актуалната скорост, указанията на навигационната система, Speed Limit Info включително забраните за изпреварване, както и списъците с телефонни номера и развлекателни програми. Но всичко това може да бъде допълнително поръчано при вашия модел.
Мултифункционалното арматурно табло с технология Black-Panel и диагонал на екрана 12,3 инча предлага изключително впечатляваща визуализация на изживяването при шофиране. Мога да бъдат изобразявани три различни режима и техните специфични графики – всяка от тях със собствен цвят и графичен стил: ECO PRO, COMFORT и SPORT.

Пътно поведение
ECO PRO, COMFORT и SPORT са различните режими, м/у които може да рулирате. Изберете своя режим и се наслаждавайте на максимум на новото Х4. Режимите се отличават с различна твърдост на окачването, реакция на волана и мощност в ниските обороти.
Благодарение на ниския център на тежестта повишава пъргавината на автомобила и в същото време осигурява по-висока стабилност при шофиране при по-малко странично наклоняване на каросерията.

Променливото спортно кормилно управление със Servotronic осигурява директно и пъргаво поведение на пътя при по-малко усилия за въртене на волана.
Адаптивното М-Sport окачване може постоянно да се управлява електронно и да бъде адаптирано към условията и ситуацията на пътя. Освен това водачът може да адаптира характеристиките на окачването чрез превключвателя на контрола на шофирането към предпочитания в момента стил на шофиране – от комфортен до особено спортен с подчертано и осезаемо пъргаво управление.
Всичките тези екстри и системи, с които е оборудвано новото Х4, водят до висока стабилност в завоите.

Нашата оценка
Новото Х4 определено си заслужава покупката. Може да му се насладите както на писта, така и в града. Пътното му поведение е повече от задоволително, а комфорта и екстрите, които ви предлага Х4 са подбрани така, че да задоволят нуждите на всеки един капризен клиент на марката.

Технически данни: 
ДВИГАТЕЛ
Обем, куб. см 2998
Мощност, к.с. 354
- при, об/мин 5500 - 6500
Въртящ момент, Нм 500
- при, об/мин 1550 - 4500
ТРАНСМИСИЯ
8-степенна автоматична скоростна кутия
ХОДОВА ЧАСТ
Спирачки
- отпред вентилирани дискове
- отзад вентилирани дискове
Гуми и джанти
- отпред/отзад 245/50 R19
ГАБАРИТИ
Дължина, мм 4733
Широчина, мм 1938
Височина, мм 1621
Междуосие, мм 2864
Маса, кг 1825
Резервоар, л 65
Обем багажник, л 525 - 1430
ДИНАМИКА
Макс. скорост, км/ч 250
0-100, сек. 4.8
РАЗХОД, Л/100 КМ
- градско 11
- извънградско 7.5
- комбиниран 9.3
CO2, г/км 206
ЦЕНА, С ДДС
от 97 500 лв.

Коментирай