VW Beetle R Concept

Турбо костенурка

Снимки: 
Завръщането на костенурките нинджа

Почти се бях отказал да вярвам, че VW някой ден ще изкарат наследник на малката “костенурка”. Неотдавна големият концерн показа дългоочакваната концепция, чиято премиера бе показана за първи път пред широката публика на тазгодишния автомобилен салон в LA.

Марката VW винаги се е доказвала в спортните среди с модели като Golf GTi, Golf R, Scirocco R и др. Логото “R” замества достойно GTi и е новият еталон за сила, мощ и качество изразена в спортната гама на марката. “R” внася уважение и страхопочитания на пътя. Самото доказателство за това е появата на новата “Турбо костенурка” - Beetle R.

Тя плаши със своите раздуди форми и невероятно “наточен” двигател. Визуално Beetle R Concept е оборудван с 20-инчови "Talladega" алуминиеви джанти. Същите се предлагат и за Golf R и Scirocco R. Джантите са с 5 тройни спици, а спирачните апарати са боядисани в синьо.
Дизайнерите са разширили с по 30 см предната и задна броня като отпред има наличие на допълнителни въздухозаборници – 3 броя, които са решени в "Черен гланц". Единият снабдява двигателя с кислород, докато другите два допринасят за охлаждането на спирачките. Допълнителни отвори за охлаждане на двигателя има и по предния капак.

Предните седалки са тип Recaro и са решени в сив набук и кожа

Задната броня също има слотове за изходящия въздух, които са интегрирани в нея. Присъства и дифузьор, който се намира в долната част на задната броня. Заедно със задния спойлер притискат купето към пътната настилка за по-добро сцепление на пътя. Агресивността на задната броня е подчертана допълнително с двойните хромирани накрайници, които са идеален завършек на спортната изпускателна система.

Типично е за спортните модели на VW с лого “R”, да правят впечатление и с изработката и качеството на интериора. Предните седалки са тип Recaro и са решени в сив набук и кожа. Седалките са тапицирани с черна напа и на предните две е изобразено логото "R". Този път шевовете не са бели или червени, а светло сини. Тези шевове се забелязват и по волана и скоростния лост. Вътрешните прагове на вратите също изобразяват логото “R” като още с влизането подсказват за сериозността на проекта.

До момента за Beetle R Concept е предвиден с 2,0-литров TSI двигател и обща мощност от 200 к.с. 

Коментирай