Този уикенд стартира дрифт шампионата

Снимки: 

Всички участници в Super Drift Series 2014 извършват финални настройки по състезателните си автомобили. Първият кръг от "Група-Про" на шампионата ще се проведе на 10-11 Май на летище Sofia West, с. Кондофрей. В последно време, пистата привлича огромни тълпи от зрители и е домакин на разнообразни автомобилни събития. Конфигурацията за предстоящия кръг със сигурност ще е високоскоростна, каквато ще бъде и за всички останали "Про" кръгове, след като това бе гласувано на годишната среща на дрифт състезателите. В борбата за скоростно пързаляне се очакват огромен брой участници, някои, от които ще са с напълно обновени състезателни автомобили.

Стефан Петров е един от тях, който вече тества своят Nissan 200sx с прясно напомпан RB26 двигател от Skyline (450 к.с.). Миналогодишният шампион Павлин Пенев пък е “набутал” чудовищен V8 от BMW M5 (400+ к.с.) под капака на неговото олекотено BMW Е30, а Петко Петков и Владислав Симеонов от “Rockstar Drift Team” направо ще подпалят асфалта с техните компресирани М3-ки с по над 600 к.с.

Събитието се организира от UPG, под егидата на БФАС и със съдействието на СБА. Генерални спонсори са ENEOS България и Rockstar Energy Drink.

Пожелаваме успешна подготовка на всички състезатели и очакваме да станем свидетели на зрелищно шоу с много пушек и рев на двигатели.

Коментирай