BMW 6 GT 340hp

Типично по Баварски

С напредването на възрастта, всеки мъж жадува за спокойствие, удобство и лукс. Мераците към малки спортни автомобили отшумяват. Желанията се засилват все повече към големи автомобили, които могат да задоволят ежедневните нужди на цялото семейство.
А какво ще кажете, ако сега ви предложа автомобил, който е достатъчно спортен, модерен и достатъчно голям, за да задоволи едновременно, както вашите нужди, така и на жената и вашето дете дори!?

Колкото и странно да ви звучи такъв автомобил съществува и това е новото BMW 6 Gran Turismo. Автомобила притежава безценно пространство и безспорен спортен характер, с който може да прекалявате от време на време.
Успях да му се изкефя на максимум, както на писта, така и в обикновенна градска среда. Перфектен е за изпълнение на ежедневните нужди, като работа, пазар, разходки и т.н. Всякакъв тип бебешка количка би се побрала в огромния, разточителен багажник от 610 л. С паднали седалки отива на главозамайващите за този клас 1800 л.

Интериор
Не се сещам за по-точна дума от – „Перфектен“! Просторен е, удобен и луксозен. Има подгряване и обдухване на седалките, това второто е мега яко при по-дълъг маршрут. А при някои версии може да има и масаж. Гъзарийка, а? Изобщо от BMW се грижат на макс за своите клиенти, които не се страхуват да развържат кесийката си.

Двигател
Отново не се сещам за друга дума от – „Перфектен“! Под предният капак ръмжи 3-литров „шестак“ с турбо и 340 к.с. , работи спокойно и тихо. Никой не би предположил, че под капака се крие такъв звяр. Най-якото е, че двигателят е достатъчно мощен за дрифт, но това след като приберете семейството вкъщи, жена ви, ви пусне и изключите ESP-то.

Управление и пътно поведение
Прецизното управление радва както в завои, така и на писта. Контролът в/у новото BMW е приятен и по никакъв начин не може да кажете, че управлявате дълъг (над 5 м) автомобил.
В завоите се държи като истински спортист. Стои залепен за пътя, а широките 245/40 R20 гуми допринасят още повече за доброто сцепление към асфалта. Реагира добре при влизане и излизане от завоите, но точно тук ми се искаше още малко „кончета“.

Оценката
Заслужено 10 от 10. Много по-добър от предното GT, което беше на серия 5. За мен, това е перфектния семеен автомобил. Колата е идеална за дълги пътувания, разходът е супер – около 8,0 л/100 км. спокойно каране на бензин извънградско. Парите са приемливи за този клас автомобил, получавате модерен и мощен автомобил със спортни амбиции, който притежава лукс и удобства за цялото ви семейство. Достатъчно просторен и с един от най-големите багажници за този клас. Кажете сега, не е ли супер!?

Технически данни: 
ДВИГАТЕЛ
Обем, куб. см 2998
Мощност, к.с. 340
- при, об/мин 5500 - 6500
Въртящ момент, Нм 450
- при, об/мин 1380 - 5200
ТРАНСМИСИЯ
8-степенна автоматична трансмисия Steptronic
ХОДОВА ЧАСТ
Окачване
- отпред McPherson
- отзад Независимо Multi-link
Спирачки
- отпредвентилирани дискове
- отзад вентилирани дискове
Гуми и джанти
- отпред/отзад245/40 R20
ГАБАРИТИ
Дължина, мм 5091
Широчина, мм 2158
Височина, мм 1540
Междуосие, мм 3070
Маса, кг 1835
Резервоар, л 68
Обем багажник, л 610 - 1800
ДИНАМИКА
Макс. скорост, км/ч 250
0-100, сек. 5.3
РАЗХОД, Л/100 КМ
- градско 11
- извънградско 6,5
- комбиниран 8,2
CO2, г/км 177 - 187
ЦЕНА, С ДДС
от 125 700 лв.

Коментирай