Renault Megane Grandtour

Комби с характер

Удоволствие по френски

За да бъде един автомобил популярен и желан сред хората, той трябва да отговаря на няколко критерия. Да бъде практичен, надежден, по възможност с мощен и икономичен двигател. Адаптиран към начина на живот и очакванията на всеки един от нас. От Renault също предлагат такива автомобили, изборът от модели е огромен, но нашият интерес бе насочен основно към Renault Megane Grandtour Collection 2012. Нова визия, нови технологии и нови по-икономични и надеждни двигатели.

Голям кеф си е да бъдете зад волана на новото Renault Megane. Комби версията предлага достатъчно комфорт и радост от шофирането. За това допринасят и икономичните тихи двигатели. В началото имах леки задръжки спрямо него, но ми бяха нужни само няколко минути в неговата компания, за да разтопим ледовете. Оказа се голям автомобил, с голямо сърце.

Дизайн

Новият променен дизайн на Renault Megane Grandtour Collection 2012 разкрива динамичен характер и елегантност дори и в най-дребните детайли. Хромирани елементи и черен гланц се редуват и умело подчертават плавните динамични линии. Интериорът е достатъчно просторен и комфортен, а пътуващите отзад имат възможността да се насладят на заобикалящата ги среда през панорамния покрив.
Дизайнът на предните светлини, снабдени с LED технология, и новата предна броня хармонично се вписват в цялостния силует, като отличителна черта на едно комби с характер. Megane Grandtour Collection 2012 не пропуска да демонстрира своята практичност с множество отделения за багаж и сгъваемата задна седалка, увеличаваща обема на багажника от 524 до 1600 литра.

Динамика

Energy технологията ми е позната още от 90-те години на миналия век. Често срещана в автомобилите на Renault. Характерното за тази технология е ясно изразената мощност и икономичност на двигателите. С течение на времето, Renault успяват стъпка по стъпка да доусъвършенстват тази технология. Новата гама двигатели са много по-екологични и икономични от предходните. Този тип двигатели са създадени от инженерите на Renault, които вземат дейно участие в разработването на двигателите във Формула 1. Тези двигатели разполагат с нов пакет технологии като Stop&Start, даващ възможност за съчетаване на по-малко емисии на въглероден двуокис CO2 и по-нисък разход на гориво. По отношение на комфорта при шофиране, нищо не е оставено на случайността. Подобрен е въртящият момент, а скоростите са още по-динамични. Благодарение на работните характеристики на двигателите Energy, отговорното отношение към природата е истинско удоволствие.
Тези дизелови двигатели Energy dCi 130 S&S показват среден разход от 4,4 л/100 км и емисии от 114 г/км, като същевременно запазват големия въртящ момент за ефективно потегляне и динамична смяна на предавките.

Иновативни технологии

Голям автомобил с голямо сърце и душа. С Renault Megane Grandtour Collection 2012, комфортът при шофиране е несравним, а усещането за сигурност гарантира, че пътуването винаги ще бъде удоволствие. Екипиран с VISIO SYSTEM, технология работеща на база информация, получена от монтираната на предното стъкло камера, тази система осигурява допълнителна сигурност и безопасност. Тя интегрира в себе си две технологични иновации. Сщо така, притежава система за предупреждение при промяна на лентaта на движение и система за автоматично превключване между къси и дълги светлини, в зависимост от външната осветеност и наличния трафик.
Интуитивните менюта на последното поколение навигационна система Carminat TomTom се управляват само с едно движение, благодарение на джойстик, разположен на централната конзола.
Автомобилът е оборудван с камера за задно виждане, R-Plug&Radio+ аудио система с възможност за свързване на външни източници чрез Bluetooth, USB и AUX. При Megane Grandtour Collection 2012, прогресът се забелязва във всеки детайл.
И така, иновативните технологии на Renault правят ежедневието по-спокойно.

Технически данни: 
ДВИГАТЕЛ
Обем, куб. см1598
Мощност, к.с.130
- при, об/мин4000
Въртящ момент, Нм320
- при, об/мин2000
ТРАНСМИСИЯ
6-степенна механична предавателна кутия
ХОДОВА ЧАСТ
Окачване
- отпредMacPherson
- отзадMногораменно независимо тип Multilink
Гуми и джанти205/55 R16
ГАБАРИТИ
Дължина, мм
Височина, мм 4567
Широчина, мм1507
Междуосие, мм1804
Просвет, мм2703
Маса, кг120
Резервоар, л 60
Обем багажник, л 524
ДИНАМИКА
Макс. скорост, км/ч 200
0-100, сек. 10,1
РАЗХОД, л/100 км
- градско 4,8
- извънградско 3,6
- комбиниран 4,0
CO2, г/км 104
ЦЕНА, с ДДС
от 31 600 лв.

Коментирай