Свеж подход и от Renault

Renault и Daimler осъществиха един свой дългогодишен проект – новото Twingo, което е вдъхновено от старото Twingo и Renault 5.

Позиционирането на двигателя отзад е съществен плюс за малък градски автомобил, тъй като така се освобождава предната част и значително се подобрява диаметърът на завой. Всъщност, новото Twingo е изненадващо маневрен в населени райони, а паркирането изисква само няколко завъртания на волана.

Подобно на своя предшественик, новото Twingo идва с избор между четири живи „поп“ цвята (бледо синьо, бяло, жълто и червено), непогрешим знак, че духът на Twingo наистина се е върнал!

Други детайли са силно повлияни от Renault 5, включително наклонът на задното стъкло на новото Twingo и неговите издути калници, които загатват за Renault 5 Turbo, който бе толкова популярен сред публиката в онези дни.

Предната част разчита на запазената за марката идентичност, включително голямото лого на Renault, позиционирано на черен фон. Изразителният поглед на новото Twingo е подсилен от неговите големи фарове, в горната част, на които са позиционирани мигачите, както и от неговите LED дневни светлини, комбиниращи високотехнологично усещане с ехо от предшествениците на модела. Линиите на новото Twingo му придават весело, но здраво излъчване, докато идентичността на малката кола е допълнително подчертана от неговия разпознаваем светлинен подпис.

Коментирай