Световна премиера за S-класа Coupe

Световната премиера за S-класа Coupe ще бъде на автомобилния салон в Женева тази година, а в търговската мрежа ще е налична през втората половина на 2014 г. Друвратият автомобил се предлага първоначално с голям V8-битурбо двигател с обем от 4663 куб/cм. S 500 Coupe има номинална мощност 335 kW (455 к.с.) и максимален въртящ момент от 700 Нм. За спортното удоволствие при шофирането решително допринася и емоционалният звук на ауспуховата система.

MAGIC BODY CONTROL, първата „ходова част с очи“, е представена като една от световните премиери в новата S-класа. С функцията за наклоняване в завой при купето сега се появява поредната световна новост при серийните автомобили: Mercedes-Benz S-класа Coupe ляга в завоите подобно на мотоциклетист или скиор. Въздействащото върху пътниците напречно ускорение се намалява подобно на преминаването в стръмен завой, пътниците остават стабилно седнали на местата си.

Допълнителни акценти в техниката са Head-up дисплеят и тъчпадът. За изключителен външен вид по желание допринасят експресивни предни фарове с по 47 кристала Сваровски.

Коментирай