BMW i3

Световна премиера за BMW i3

Tags: 

Точно в 14.30 на 29 юли 2013 г. в САЩ, Европа и Азия, ще бъде отбелязана световната премиера на първия изцяло електрически премиум автомобил BMW i3 пред глобална аудитория. Грандиозната премиера за това революционно превозното средство се провежда точно две години след като BMW i3 Concept бе представен в Франкфурт на Майн на 29 юли 2011 г. по време на Международното автомобилно изложение (IAA).

Едновременният старт на три континента подчертава глобалния подход, възприет при разработването на BMW i3 към решаването на проблемите на градската мобилност в световен мащаб. 
С тази концепция BMW i3 предефинира градската мобилност днес и в бъдещето, превръщайки се в стандарт за устойчивост, дизайн, динамика в стила на BMW, както  и на ненадмината ефективност. Това е първият в света премиум автомобил, проектиран от самото начало за електрическа система за задвижване. BMWi3 e и първото в света превозно средство съчетало визионерски дизайн, технологични нововъведения и новаторска концепция, която включва пътническа клетка изработена от въглероден композит (CFRP).
Във всеки от трите метрополиси, членове на борда на директорите на BMW Group ще представят BMW i3 на живо, и заедно с експерти ще дискутират в детайли развойната дейност, историята и технологиите на този революционен модел, който демонстрира възможностите за глобално решаване на предизвикателствата на персоналната мобилност в бъдеще.

Световната премиера на BMWi3 ще бъде предавана на живо:

14.15 до около 16.00 ч. CEST:

Официално представяне и изказване на Др. Норберт Райтхофер

16.35 – 17.25 ч. CEST:

Избрани моменти от световната премиера на BMW i3

Видео, снимки и live stream са достъпни на: http://www.live.bmwgroup.com.

Live stream: http://www.youtube.com/watch?v=h746QIGIMOc.

Коментирай