Станаха известни финалистите в „Автомобил на годината 2017“

Тази година сдружение „Прес Авто Клуб – България“ провежда 20-ти юбилеен конкурс за определяне на най‐добрите и най‐добре представените на българския пазар автомобили от различни класове – леки, високопроходими, многофункционални, екологични, премиум и градски.

В събота, на 14 януари, се проведе общият тест драйв на всички коли, които се борят за приза „Автомобил на годината 2017“ в шестте категории. Така, 40-те журналисти, членове на „Прес Авто Клуб – България“, номинираха повече от 60 коли. Голямата част от тях бяха предоставени от вносителите на различните марки за тестове и, въпреки сюрпризите от зимата – дъжд, слънце и сняг в един ден, всичко премина гладко и без инциденти.

На този първи етап от конкурса работата на журналистите е да изберат петте най-добри коли във всяка категория. Или, казано с други думи, да определят финалистите, които ще се включат във втория етап от гласуването. При него регламентът е кристално ясен и точкуването става по много и конкретни критерии – дизайн, задвижване, пътно поведение, сигурност и безопасност, както и може би най-важният – цената и нейното съотношение с качеството и пазарното предлагане. Все пак избираме колата на България, а не на Швейцария или Норвегия, нали?

Официалната церемония за връчването на наградите в конкурса и коронясването на „Автомобилът на годината – 2017“ ще се състои на 19 януари, четвъртък.

Основен партньор на конкурса тази година е OMV. Партньор за пореден път ни е и Уникредит лизинг. И двата етапа се провеждат с любезното домакинство на София Ринг Мол.

Ето и финалните петици в отделните категории:

 

Леки автомобили

Сitroen C3

Mercedes E-класа

Renault Megane

Suzuki Baleno

Volvo S90

 

Мнoгофункционални автомобили

Citroen Jumpy

Great Wall Steed 6

Nissan Navara

Peugeot Expert

Toyota Hilux

 

Crossover автомобили

Ford Edge

Jaguar F-Pace

Peugeot 3008

Seat Ateca

Skoda Kodiaq

 

Еко автомобили

BMW 225xe

BMW 330e

Hyundai Ioniq

Toyota Prius IV

Volvo XC90 T8 Hybrid

 

Премиум автомобили

Jaguar F-Pace

Jaguar XF

Lexus RX 450h

Mercedes E-Class

Volvo S90

 

Градски aвтомобили

Audi Q2

Сitroen C3

Hyundai i20 Active

Mini Cabriolet

Suzuki Ignis

Коментирай