Разкъртващото MINI бижу е вече в България

Марката показа официално своето трето поколение мини автомобил в България. Всеки желаещ, който иска да види на живо новото MINI е добре дошъл във временния автосалон в Towers Gallery в Sopharma Business Towers до 29 март.

MINI е пораснал с 98 мм на дължина и 44 мм на широчина. Багажното пространство също е увеличено 51 до 211 литра.

Автомобилът ще се предлага с три напълно нови задвижващи агрегати с технологията MINI TwinPower Turbo. Трицилиндровият бензинов двигател на новото MINI Cooper развива максимална мощност от 100 кВт/136 к.с. Четирицилиндровият бензинов двигател на MINI Cooper S развива 141 кВт/192 к.с. Новото MINI Cooper D се задвижва от трицилиндров дизелов двигател с мощност 85 кВт/116 к.с., който гарантира и нисък разход на гориво.

Новото MINI се предлага и с изцяло нови трансмисии – 6-степенна механична и като опция за всички двигатели и 6-степенна автоматична трансмисия. Нов рекордьор по отношение на ефективността е MINI Cooper D със среден разход на гориво от 3,5 до 3,8 л/ 100 км. Всички нови агрегати отговарят на нормата за вредни емисии EU6.

Променен е и интериора на малкия автомобил. Скоростта и оборотите, както и други важни за пътуването данни се изобразяват върху оформения по нов начин комбиниран уред на кормилната колона. Характерният централен уред, който опционално може да бъде оборудван с голям до 8,8 инчов цветен дисплей, освен това изобразява и обратните съобщения от активираните чрез MINI Controller на централната конзола функции. Същата роля има и цветния LED пръстен за визуална обратна връзка при управлението на множество функции. Освен това новата опция MINI Driving Modes позволява индивидуални настройки на автомобила, като, освен настройките на педала на газта и кормилното управление, акустиката на задвижването при MINI Cooper S, както и времето за превключване на автоматичната скоростна кутия се променят и характеристиките на предлагания за пръв път като опция при MINI динамичен контрол на амортисьорите. Освен стандартната настройка MID могат да бъдат активирани и режимите Sport и Green. Усещането от тези настройки остава тепърва да разберем.

Коментирай