Q60 на Infinity с iF Design Award

INFINITI спечели престижната награда iF Design Award за Q60 – спортно купе, което съчетава експресивен дизайн с въодушевяващи показатели и динамика.
 
Наградата iF Design Award е една от най-важните междуотраслови награди за продуктов дизайн, връчвана от жури, съставено от 58 независими експерти в дизайна от цял свят, представляващи широка гама от сектори. Участниците се оценяват на база иновация, функционалност и ергономичност, естетика и устойчивост на производствения процес и качества на продукта. 
 
Отличен в категорията „Автомобили“ на iF Design, внушаващият сила и дързост дизайн на Q60 изразява мощната елегантност, характерна за INFINITI. Като допълнение към дизайна, въодушевяващата динамика на спортното купе от сегмент D е подкрепена от изцяло новия му 3,0-литров двигател V6 с двоен турбокомпресор. 
 
Резултатът от подобренията, свързани с динамиката, включително адаптивното кормилно управление от второ поколение и изцяло новото дигитално окачване, е спортно купе, проектирано и създадено за високи показатели.
 
Това е втората последователна награда iF Design Award на INFINITI след наградата за продуктов дизайн в категорията  „Професионална концепция“ (Professional Concept) за концептуалния фастбек седан Q80 Inspiration през 2016 г.
 
Наградите iF Design Awards се връчват всяка година от една от най-старите организации, свързани с дизайна в Германия -  iF International Forum Design GmbH в Хановер. За наградите за 2017 г. журито от независими експерти в дизайна оцени повече от 5 500 заявки, подадени от 59 страни в цял свят.
 

Коментирай