Първи стъпки за Skoda Rapid Spaceback

Skoda Auto направи първите си стъпки в сегмента на компактните семейни хечбек автомобили, благодарение на Skoda Rapid Spaceback. В моделната гама на Skoda, Rapid Spaceback се позиционира между Fabia и Octavia. Със своя свеж и динамичен стил, той е най-вече насочен към млади клиенти и семейства.

Новата Skoda Rapid Spaceback предлага високите стандарти за безопасност, каквито бихте очаквали от автомобил Skoda. Цялостен пакет за безопасност предпазва пътниците в случай на инцидент. Той включва предни, странични въздушни възглавници и въздушни възглавници за главата, регулируеми по височина 3-точкови предпазни колани, както и подглавници на предните седалки с корекция по височина. В страните от ЕС, системите ABS и ESC са стандартно оборудване. Други активни системи за безопасност са ксенонови фарове, система за контрол на налягането в гумите, фарове за мъгла, следящи ъгъла на завой и система за контрол при потегляне на наклон.

Досега автомобилите Rapid бяха оборудвани с електрохидравличен сервоусилвател на волана. Rapid Spaceback е първият автомобил от моделните серии на Rapid, който ще бъде оборудван с електромеханичен усилвател на волана (C-EPS). Някои от основните предимства на C-EPS са по-добрите характеристики на кормилното управление, по-малкото тегло, както и по-компактните размери на новата система.

В Европа новата Skoda Rapid Spaceback ще се предлага с четири бензинови и два дизелови двигателя. Мощностите на агрегатите варират от 73 к.с. до 120 к.с. Дизеловият двигател 1.6 TDI/88 к.с. празнува своята премиера в моделните серии на Rapid и допълва настоящия дизелов агрегат 1.6 TDI/103 к.с. Той може да се комбинира с автоматична 7-степенна DSG трансмисия. При версията GreenLine с този двигател, Рапид Спейсбек харчи едва 3,8 литра на 100 километра, а нивата на CO2 емисии са 99 г/км. Всички TSI и TDI двигатели се предлагат в икономични Green tec версии.

Skoda Rapid Spaceback се предлага с четири типа бензинови двигатели. Трицилиндровият 1.2 MPI/73 к.с. и двата четирицилиндрови 1.2 TSI (85 к.с. и 103 к.с.) бензинови мотора се предлагат с ръчна скоростна кутия. Най-мощният бензинов двигател е 1.4 TSI/120 к.с., който се предлага със 7-степенна DGS трансмисия.

Интериорът на новия Rapid Spaceback впечатлява със спортен 3-спицов волан, стилни декоративни линии и тапицерии на седалките със свеж дизайн.

Коментирай