Промени в състава на Peugeot

Оливие Бурж се присъединява към екипа на PSA Peugeot Citroen на 14 септември 2014 година, като официално ще бъде назначен от 1 октомври 2014 г. за генерален секретар на мястото на Пиер Тодоров, който изяви желание да напусне групата, за да се заеме с нов професионален проект.
Оливие Бурж ще поеме задълженията на генерален секретар: юридическо управление, институционални връзки, недвижимо имущество, одит, вътрешен контрол и управление на риска.
Той ще бъде на пряко подчинение на Карлос Таварес, президент на борда на директорите, и ще бъде член на изпълнителния комитет. Бурж ще отговаря и за секретариата на надзорния съвет.
Оливие Бурж, 47 годишен, започва кариерата си през 1992 г. в Министерство на икономиката и финансите, в дирекция "Държавен трезор", където се занимава с различни финансови въпроси, по-специално банково дело и жилищно финансиране, но и с международни отношения, като заместник-директор в световната банка във Вашингтон.
През 2000 г. се присъединява към групата Renault, като отначало отговаря за връзките с инвеститорите, а впоследствие за рентабилността на производствената и търговската дейност.  През 2006 г. Бурж поема стратегията и проследяването на автомобилните програми на Nissan North America в Нешвил, преди да поеме през 2008 година функциите на корпоративен контрольор на групата Renault.
През 2009 година преминава на работа в агенцията за държавното участие към министерство на икономиката и финансите като заместник генерален директор. От 2013 година Бурж е заместник генерален директор по публични финанси.

Коментирай