Произведен в България за цяла Европа

Заводът на Литекс Моторс е на площ от 500 000 кв.м. и е с производствен капацитет от 50 000 автомобила годишно. При достигане на пълно натоварване заводът ще осигури работа и доходи на 2000 българи и техните семейства.

Производството на Steed 5 стартира още през зимата на 2011 г. във високотехнологичния завод на “Литекс Моторс” в с. Баховица, край Ловеч. В момента се произвежда последната модификация с дизелов двигател – предназначена за всички пазари в Европа.

Great Wall Steed 5 е произведен в България от група български инженери. Той e произведен в сърцето на българската автомобилна индустрия – завода на “Литекс Моторс” в Ловеч от, където и стартира неговото изнасяне за цяла Европа.

“Литекс Моторс” показаха официално как се прави новия Great Wall Steed 5. На специално създадено офроуд трасе всеки имаше възможността да изпита лично офроуд качествата на новия пикап.

В световното автомобилно производство съществуват 3 основни индикатора за отчитане на качеството по време на производствения процес и това са:
1. Постове за контрол на качеството в края на всяка зона за производство – тези постове откриват дефекти в малки размери и отстраняват всеки един от тях;
2. VES-S е „статична“ проверка на всички функционалности и оценяване на качеството на автомобила в края на производствения процес (например отстояния на елементите, сглобки, напасване на детайлите и т.н.);
3. VES-D е „динамична“ проверка посредством пътен тест и оценяване на качеството на автомобила в края на производствения процес (например тракания и скърцания).
Тази система е имплементирана и в завода за производство на автомобили на “Литекс Моторс” на най-високо ниво.

На 27 юни се подписа договор за дистрибуция със сръбската компания GWS Auto Group. До края на годината предстои старта на продажбите и на пазарите в Румъния, Чехия и Унгария. Плановете на компанията са до две години автомобилите произведени в България да се предлагат на общо 16 европейски пазара. Steed 5 съчетава висока стойност за клиента, функционалност и качества. Произвежда се от 30 години, като вече 16 поредни години е пикап номер 1 на пазара в Китай.

Сам по себе си Steed 5 е класически пикап, успешно доказал се в над 120 държави, като е номер едно на пазарите в Австралия, Южна Африка и Великобритания – най-взискателните и трудни пазари за пикапи в света.

Със своите отлични качества Steed 5 ни вдъхнови да покажем и многобройните лайфстайл възможности, които притежава. Нашият завод в Баховица, и опита и професионализма на нашия инженерен отдел, направиха възможно материализирането на това наше вдъхновение и така се родиха специалните версии - Steed 5 Professional, Steed 5 Hunter, Steed 5 Premium.

Повече за тях ще четете в следващия брой или на нашия сайт в интернет.

Така наречените специални версии са разработени и одобрени от Литекс Моторс за aftermarket fitment или с други думи дооборудване след покупка и преди предаване на клиента. Така за основа на специалната версия може да служи всеки един стандартен пикап, независимо от неговите двигател, задвижване или ниво на оборудване.

Коментирай