Infiniti Q50 4x4 3,5l 364 к.с.

Проектиран за удоволствия

Новият Infiniti Q50 е едновременно изискан и предизвикателен. Фейслифтът му се отличава с корекции по интериора, екстериора и мултимедията, a двигателите и трансмисиите си остават непроменени, все така перфектни и мега яки.

Екстериор и пътно поведение
Q50 впечатлява със своята визия. От капака с двойна вълна до заобления контур на задните стъкла, този луксозен спортен седан е проектиран да носи наслада и удоволствие на водача, както и да приковава вниманието на хората.
Ниската му и широка динамична стойка на пътя помагат на Q50 да превъзхожда на пътя. Моделът Q50 е символ на индивидуалност, а всеки един елемент от екстериора подчертава спортната му визия.
На пътя стои повече от перфектно. В завои е стабилен и липсва моментът на недозавиване, просто перфектно поведение. Високите скорости не се усещат, а разходът на гориво е повече от смешен – 9,3 л/100 км при смесен цикъл и яко претъркване на педала на газта с пуснат климатик. При по-нормално и леко каране, разходът мигновено отива под 8,0 л/100 км.
Интелигентната система за задвижване на всички колела ви помага да се изстрелвате бързо напред. При идеални условия на пътя системата изпраща мощност към задните колела за гъвкаво, спортно пътно поведение на автомобила. Когато е нужна повече тяга, отклонява 50% от мощността към предните колела, за да имате по-голям контрол.
Може да си настроите окачването и поведението на автомобила, като изберете м/у двата режима – спорт или стандарт. Изберете стандартния режим за по-удобно, комфортно и динамично пътно поведение на автомобила, или спортния режим за по-твърдо и пъргаво поведение на автомобила. Тогава ще усетите истинската мощ на 3,5 литровия V6 двигател с 364 к.с. и здрав звук от изпускателната система.
Хибридната технология на Infiniti ни е добре позната, батериите се намират отзад при багажника, но това не го прави никак малък. Има място за бебешка количка и багажа на мама и татко.

Интериор
Мега як, удобен и луксозен. Всичко е проектирано и мислено за шофьора на автомобила. Вдъхновеният от света на спорта волан ще открои вашето шофиране. Благодарение на своя премиум дизайн, предлагащ естествен здрав захват, маневрирането и шофирането е лесно и инстинктивно. Седалките са удобни с подгряване, а има опция и за обдухване при горещите дни.

Мултимедия
Добре работеща система и сякаш познаваща нуждите на шофьора, интуитивната система Infiniti InTouch осигурява достъп до разнообразни приложения и услуги, предназначени да подобрят пътуването ви. Преди да се впуснете във вашето приключение, просто докоснете, плъзнете, разширете или смалете екрана. Тази функционалност е идентична с начина, по който сте свикнали да използвате телефона си.
С InTouch може лесно да настроите температурата, аудио-визуалните предпочитания, навигацията и много други функции. Q50 се приспособява към вас и към всеки, който заеме седалката на водача. С интелигентния ключ вашите предпочитания ще бъдат запомнени и още с отварянето на вратите на колата, всички настройки автоматично се пренастройват спрямо вас. За всичко това се грижи вашият интелигентен ключ.

Заключение
Много по евтин от други премиум автомобили на известни марки. Q50 хибрид предлага много повече екстри, удобства и лукс за парите си. Не знам как да ви го кажа или намекна – от всички по-горе изброени, Infiniti Q50 е вашият автомобил. А той наистина е мега як, при това на стартова цена от 100 700 лв. с ДДС! Сега какво ще кажете?

Технически данни: 
ДВИГАТЕЛ
Обем, куб. см 3498
Мощност, к.с. 364 с хибридната технология
- при, об/мин 306 к.с. при 6800
Въртящ момент, Нм 546 с хибридната технология
- при, об/мин 350 Нм при 5000
ТРАНСМИСИЯ
7-степенна автоматична трансмисия
ХОДОВА ЧАСТ
Окачване
- отпред McPherson
- отзад Независимо Multi-link
Спирачки
- отпредвентилирани дискове
- отзад вентилирани дискове
Гуми и джанти
- отпред/отзад225/50 R18
ГАБАРИТИ
Дължина, мм 4810
Широчина, мм 2084
Височина, мм 1445
Междуосие, мм 2850
Маса, кг 1861
Резервоар, л 70
Обем багажник, л 400
ДИНАМИКА
Макс. скорост, км/ч 250
0-100, сек. 5,4
РАЗХОД, Л/100 КМ
- градско 9,6
- извънградско 6,8
- комбиниран 5,3
CO2, г/км 159
ЦЕНА, С ДДС
от 100 700 лв.

Коментирай