Порше България показа бегачки

Тази година смеем да твърдим, че представянето на Порше България на тазгодишния автосалон, е разкъртващо. След кратко отсъствие Audi се завръща на Софийския автосалон подобаващо - с щанд, който помещава автомобили с общо 2628 к.с. Най-голям интерес предизвика второто поколение на суперавтомобила R8, който радва феновете с 5,2-литров, атмосферен двигател V10 FSI, с 540 к.с мощност и 540 Нм въртящ момент. Междувременно, новото поколение Audi A4 пристига във вариантите седан и комби. Каросериите са частично изработени от алуминий, а дължината и междуосието са увеличени, докато теглото е намалено с до 120кг. Почитателите на „четирите кръга“ ще имат възможност да се насладят на зрелищния S8, мощния RS 6 комби, както и хитовите Q3, Q7 и SQ5.

Volkswagen показа на щанда си цели четири премиери. Новото поколение Touran, който е бестселър в сегмента в Германия, има увеличена обща дължина с 13см. и разполага с до 19% по-икономични двигатели. Посетителите на автосалона ще могат да се насладят и на новото поколение на изключително успешния Passat Alltrack. Моделът ще се предлага с турбо бензинов и три турбодизелови двигателя, като мощността им варира от 150 до 240 к.с. Старт-стоп система и система за възвръщане на спирачната енергия са включени в стандартното оборудване на модела.

Компания на Touran и Passat Alltrack правят новата, шеста генерация на емблематичния модел Transporter и компактния градски ван Caddy. При него прави впечатление новото поколение дизелови и бензинови двигатели със сериен пакет BlueMotion Technology, както и новия TGI агрегат на природен газ. Богатата гама се допълва от развиващия 300 к.с. Golf R, високопроходимия Touareg GP, вечният любимец Beetle Sport, както и CC Sport Spirit.

 

Коментирай