Peugeot възроди легендата 205 Gti

Преди 30 години един автомобил влезе в историята на автомобилизма. Peugeot 205 Gti и до ден-днешен има своите привърженици. Просто се огледайте в “Peugeot Клуб България” и ще видите, че там има най-малко 3 такива автомобила в прекрасно състояние. Похвално за собствениците на тези чудесни автомобили.
На „Фестивала на скоростта” в Гудууд Peugeot възроди иконата 205 GTi с една напълно променена юбилейна версия на 208 GTi. 208 GTi 30th предлага по-силни усещания при шофиране с новия си 1,6 литров THP двигател с Euro 6, който развива максимална мощност от 208 к.с. и максимален въртящ момент от 300 Нм. Двигателят е комбиниран с 6-степенна механична предавателна кутия, Torsen диференциал с ограничено приплъзване и специфично окачване, всичко това за несравнимо динамично поведение.
Неоспоримият спортен темперамент се излъчва и от елегантния вид на автомобила, както и от двуцветното тематично решение на екстериора, осъществено със смел размах.
208 GTi 30th ще бъде представен пред широката публика на предстоящото международно изложение в Париж през 2014 г., а продажбите се очаква да започнат през ноември 2014 г.

Коментирай