Peugeot показа своя RCZ R

Съвсем наскоро Peugeot показа първи официални снимки на RCZ R, подсилената версия на спортното купе се е превърнало в емблема на технологичните достижения на марката.
RCZ R е оборудван с изцяло нов турбо двигател 1.6 THP с директно впръскване на горивото. Той развива пълна мощност от 199kW (270 к.с.) при 6000 об./мин. и неговият максимален въртящ момент е 330 Nm от 1900 об./мин. до 5500 об./мин. Емисиите са около 145 г/км. и всичко това поставя  RCZ R на едно равнище без аналог по отношение на функционалните характеристики и ефективност.
В съзвучие с това задвижване, специфичните системи за окачване, по отношение на диференциала с повишено триене Torsen предоставят ефективност и усещане за динамика на много високо ниво.
Световната премиера на RCZ R ще се състои по време на салона във Франкфурт през м. септември 2013 г., а предлагането на пазара ще започне от началото на следващата година.
Украсен с матовочерни дъги и затъмнени фарове Titane, моделът RCZ R се отличава със своите спортни атрибути, които благоприятстват неговата динамична ефективност.
Шасито е понижено с 10 мм, а изпъкналите и по-широки 19-инчови колела, допринасят за по-добро сцепление на пътя.
Ходовата част включва амортисьори с нови характеристики, по-корави пружини и изместване на стабилизиращия момент, като по този начин се създава една отлична гъвкавост.
Спортният темперамент на RCZ R е личи и от цифрите. Максимална скорост от 250 км/ч (електронно ограничена ), ускорение от 0 до 100 км/ч осъществено за 5,9 сек., старт от място до 400 м за 14,2 сек. и 1000 м за 25,4 сек.

 

Коментирай