Peugeot показа новото 308 GT

Още с излизането на новото Peugeot 308, от марката доказаха, че не са изгубили своето виждане за иновативност. Позицията на волана и смелото решения на Peugeot за i-Cockpit, са само част от тази иновативност. Нас лично ни впечатли и положението на оборотомера. Новост, към която лесно се свиква.

С лансирането на новите Peugeot 308 и 308 SW, от Peugeot се радват на изключителен търговски успех с продадени 146 000 автомобила отчетени към края на август. Този резултат се дължи именно на дизайна им, високото качество, иновативния i-Cockpit, тяхната ефективност с рекорден разход на гориво и емисии.

Основавайки се на тези отлични постижения, гамата 308 предлага нови динамични версии с два различни силуета: хечбек и комби SW. Те са илюстрация на развитието на гамата, подчертано от наградата „Автомобил на годината 2014“ в Европа.

Френската марка обаче не се задоволява само с този успех. Тези дни ни показаха новия модел на Peugeot 308 GT. За момента 308 GT ще се предлага в две версии - GT 205 и GT 180, съответно с двигателите 1.6L THP 205 S&S BVM6 и 2.0L BlueHDi 180 EAT6. Водачите ще оценят подчертания стил и забележителното поведение на автомобила.

BlueHDi е нов дизелов двигател, разработен от френската марка. Този тип дизелов двигател се предлага с 6-степенна автоматична скоростна кутия EAT6, създадена и разработена съвместно с Aisin AW. Тя се възползва от технологията Quickshift, която гарантира бързо превключване на предавките.

Звукът, излизащ и от двата двигателя на 308 GT, е по-изразителен и спортно ориентиран. В задната си част, 308 GT впечатлява с „позата“ си. За това допринася и лакираната в черно тръба на ауспуха и декорациите тип двоен ауспух. Надписът GT е разположен върху предната решетка, задния капак и предните калници.

Новото 308 GT ще има леки, но от голямо значение, подобрения по окачването, сигурността и интериора, за които ще говорим друг път. До тогава ще очакваме с нетърпение 308 GT да стъпи на българска земя, а вие готовите ли сте за него?

Коментирай