Opel представи новата Astra

Голям интерес към новата Astra на тазгодишния Автосалон. Новата Astra е по-лека, по-ефективна и се отличава с модерни, високотехнологични характеристики, показатели и удобства, а благодарение на авангардната технология на седалките всяко пътуване се превръща в истинско отпускащо удоволствие. Независимите експерти от AGR (Инициатива за подобряване на ортопедичното здраве на гърба) потвърждават със сертификат, че ергономичните седалки на Opel осигуряват отличен комфорт при пътуване на дълги разстояния. Наред с възможността за 18 вида настройки, сред които широчината на страничните опори, новите седалки се предлагат и с възможност за допълнителни комфортни функции като масаж, запаметяване на индивидуалните настройки и вентилация.

Матричните LED светлини IntelliLux имат 16 LED сегмента – осем от всяка страна на автомобила. Благодарение на тях фаровете автоматично и постоянно адаптират дължината и разпределението на светлинния сноп към всяка пътна ситуация. В рамките на управлението на процеса системата функционира съвместно с предната камера Opel Eye, която например установява наличието на други движещи се автомобили. При това различни отделни LED елементи, които могат да заслепят движещите се насрещно, се включват и изключват автоматично.

Astra е с около 2.5 сантиметра по-ниска и с 0.5 по-тясна, а към това се добавят и „по-стройни“ колела. Инженерите са обърнали специално внимание на линията на покрива, третата колонка и под подовата конструкция. Резултатът говори сам по себе си: новият компактен клас на Opel е сред най-аеродинамично ефективните модели в своя клас с коефициент на обтекаемост едва 0.285.

Всички модели на новата Astra се задвижват от двигатели от последно поколение с мощност от 95 к.с. до 150 к.с. Всички те комбинират изключителни динамични качества с нисък разход на гориво и гъвкавост, като същевременно предлагат балансирана работа и нисък шум. Новата Astra с двигател 1.0-турбо и трансмисия Easytronic 3.0 е най-икономичният бензинов модел в своя клас.

Коментирай