Opel Ampera с награда "eCar Award 2013"

От самото й създаване до момента, Opel Ampera има спечелени купища награди. Няма да забравим 2011, през която бе избран и за „Електрически автомобил на годината“. Днес стана ясно, че революционният Opel Ampera грабна заслужено наградата "eCar Award 2013" или с други думи казано - най-добра цялостна концепция за електрически автомобил.
На IAA във Франкфурт инициаторите на "eCar Award", главният редактор на Auto Bild Бернд Виланд и Oлаф Шилинг от Auto Test, поздравиха изпълнителния директор на Opel Д-р Карл -Томас Нойман за този успех.
"Диктуващата тенденциите концепция за задвижване на нашата Ampera беше убедителна от самото начало," заяви Д-р Карл-Томас Нойман на церемонията по връчването на наградата. "Фактът, че Ampera е вече считана за 'евъргрийн' и това, че читателите са я избрали за най-добрата цялостна концепция ни показва, че комбинацията между електрическо задвижване и удължаване на пробега не само се приема добре, но и се е доказала в реалния свят."
Като важен стимул за по-нататъшното разпространение на електрическата мобилност, Opel току-що намали цената на Ampera на 78 040 лева (препоръчителна цена с ДДС в България) или с 16 075 лева по-евтина от преди. По този начин автомобилният производител отново прави иновативните решения за предвижване достъпни за по-широк кръг клиенти.

Коментирай