Opel Ampera на "Еко рали България"

За първи път Opel Ampera ще участва в първото “Еко рали България" за автомобили с алтернативни задвижващи системи. Пилот на новата Ampera ще бъде Светослав Дойчинов, а навигатор Марио Добрев.
Организирано от спортен клуб “Интерспиид нова генерация“, “Еко рали България” е седмото от дванадесетте състезания валидни за купата на ФИА за автомобили с алтернативни горива и ще се проведе от 19-ти до 21-ви юли тази година.
За да участват в състезанието, автомобилите трябва да са с емисии на CO2 не по-големи от 115 г/км. Общият критерий се определя от съотношението между теглото на автомобила, емисиите на CO2, разходът на гориво и енергийната плътност на горивото. С “Еко рали България” страната ни се нарежда до Япония, Канада, Германия, Италия, за да покаже отношението си към автомобилите, използващи алтернативно гориво.
Ampera e първия електрически автомобил на европейски производител, който може да бъде използван всеки ден и е най-продаваният електрически седан в Европа. Напълно заредена литиевойонната батерия с капацитет 16 кВтч захранва електрически двигател с мощност 111 kВт/150 к.с. В зависимост от стила на шофиране и пътните условия, автомобилът може да измине между 40 и 80 км при чисто електрическо захранване от батерията, без да се отделят вредни емисии. За по-големи разстояния, малкият бензинов двигател действа като генератор, който поддържа заряда в батерията. Системата за задвижване на Ampera осигурява въртящ момент 370 Нм още при потегляне и дава възможност за постигане на ускорение от 0-100 км/ч за около 9 сек. и достигане на електронно ограничена максимална скорост от 161 км/ч.

Коментирай