Opel ADAM R2 превзе рали сцената в Европа

Opel ADAM R2 e с мощност от 190 к.с. и успява да окаже изключително въздействие на европейската рали сцена. АDAM R2 успя да завоюва цели 12 победи от 15 старта в класа в националните шампионски надпревари на Германия, Испания, Франция и Австрия.    
В Испания, Естебан Валин и ко-пилотът Боря Одризола са водачи в класа R2 със  ADAM R2 осигурен от испанския вносител на марката, а Йоан Бонато и Тиери Мишо от Opel Motorsport Team France са на върха на класациите във Франция. След фалстарт на дебютното състезание, Даниел Волингер и Бернард Холцер набират скорост в австрийския рали шампионат, грабвайки две победи в класа в двете последни състезания. Не е за пренебрегване и фактът, че ADAM R2 подготвен от германския клиентски отбор Audex Motorsport от Екстертал и пилотиран от холандеца Тимо ван дер Марел също си осигури победа в класа на дебютното състезание в Холандия. Германо-Люксембургският дует Юлиус Танерт и Дженифър Тиилен, един от водещите отбори през този сезон на ADAC Opel Rallye Cup, завършиха на второ място в рали Люксембург при силната конкуренция на 19 съпернически автомобила R2.
Водачите от младежкия отбор ADAC Opel Rallye Junior Team имат още повече причини за радост. Мариан Грийбел/Александър Рат и Фабиан Крайм/Жозефин Бейнке взеха чисти победи във всеки кръг от Division 5 на сериите ADAC Rallye Masters досега, като само веднъж изпуснаха двойната победа.
Допълнително доказателство за конкурентоспособността на Opel ADAM R2 е ралито GEKP Ypres Rallye в Белгия, проведено на 20-21 юни. При стартирали 44 автомобила от класа R2 от най-различни марки – включително 15 екипа на FIA Junior European Championship – Мариан Грийбел/Александър Рат се бореха за завършване с място на подиума на едно от най-представителните ралита на асфалт в Европа. За съжаление получиха повреда в трансмисията в началото на двадесетия и последен етап, заемайки дотогава трета позиция. Бившият европейски шампион Бруно Тири също се представи чудесно при дебюта си с ADAM R2, когато се удари в камък и отпадна. Фабиан Крайм/Жозефин Байнке имаха подобна съдба в последния етап, но все пак успяха да завършат на девето място в категорията R2, след като спряха за смяна на колело.

Коментирай