Новото BMW X5 вече в България

Малко преди броени минути, в бизнес център Vertigo, приключи официалната премиера на новото BMW X5 за България. Пред няколкостотин привърженици на марката и журналисти, бе показан за първи път новия модел на немската марка.

 

 

Интересът бе толкова голям, че нямаше кой знае колко свободно място около новото BMW X5, за да ви го представим по-детайлно в снимки от мястото на събитието. Но си запазваме правото на реванш малко по-натам за някой от следващите ни броеве.

 

 

Сега накратко. Показаното ни BMW X5 бе с опционалния “M” спортен пакет. Той включва, аеродинамични елементи, 19-инчови алуминиеви джанти, кожен мултифункционален волан (поздравления за волана, чудесен е) и множество други визуални акценти.

 

 

Дизайнерските пакети Pure Experience и Pure Excellence осигуряват индивидуална визия за вашето BMW X5. Мощно присъствие или изискана сдържаност - с тези опции можете да придадете собствена индивидуалност на интериора и екстериора.

 

Интересни се оказаха новите дизелови двигатели, сред които е и M50d. 6-цилиндров редови дизелов двигател с M Performance TwinPower Turbo технология (три турбокомпресора), common rail директно впръскване на горивото чрез пиезоинжектори. Обемът е от 3,0-литра, мощност от 381 к.с. при 4000 – 4400 об/мин. и максимален въртящ момент 740 Нм при 2000 – 3000 об/мин. От марката ни увериха, че ускорението от 0-100 км/ч ще се случва за по-малко от 5,5 сек., което е похвално за големия “мечок”. Максималната скорост е 250 км/ч, а разходът ни е обещан на 6,7 л/100 км. CO2 емисиите са 177 г/км. Но ще говорим повече за новия модел и гамата от нови двигатели, след направения от VS AUTO тест драйв.

Коментирай