Новият Civic Type R Prototype на Автомобилен салон Токио

Honda Civic Type R Prototype отбеляза азиатската си премиера по време на автомобилния салон в Токио. Прототипът показва как ще изглежда  следващото поколение на великолепния спортен модел, чиято серийна версия ще бъде представена официално тази година. 
 
Премиерата на Civic Type R Prototype в Токио съвпадна с официалното изявление от страна на Honda, че продажбите в Япония на Civic Sedan и произведените в Европа версии хечбек и Type R започват от лятото на 2017 г. 
 
Докато седанът ще излиза от заводите на в Сайтама, Япония, производството на хечбека с пет врати и спортния Type R ще се случва в Суиндън, Великобритания. За първи път името на Civic като модел се появява през 1972 г. Оттогова до днес от него са произведени приблизително 24 млн. екземпляра в световен мащаб. 
 
Новото поколение на Civic Type R е проектирано по същата развойна програма, както и останалите членове на фамилията Civic и производството му ще започне официално по-късно тази година. Спортната версия ще бъде предлагана на всички световни пазари, включително и САЩ. Това ще бъде първата Honda с червената емблема Type R, официално продавана в Северна Америка. Предишното поколение на модела се предлагаше в Япония, но само в скромна серия. От тази година продажбите на високоскоростния модел в страната на изгряващото слънце няма да бъдат в ограничен тираж. 

Коментирай