Впечатляващ Концепт - Renault Twizy Sport F1

автор: 
Малък, малък, колко да е малък

Renault избра завода във Валядолид, Испания, където се произвежда Twizy, за да представи новия концептуален автомобил Twizy Renault Sport F1. Тази забавна интерпретация върху малкия електрически автомобил на марката разчита на мускулесто излъчване и впечатляващи динамични характеристики, за да послужи като мост между света на Ф1 технологията и този на серийните автомобили.

Twizy Renault Sport F1 стъпва върху колелата на едноместен състезателен автомобил и е екипиран с преден сплитер, странични кутии, заден спойлер и дифузьор, допълнени от светлина за дъжд като Формула 1, която мощно изразява връзката на концепцията с най-елитната категория в автомобилния спорт.

Twizy Renault Sport F1 е много повече от концептуална разработка. В допълнение на поразителния му външен облик, той предлага наистина висока динамика благодарение на Kinetic Energy Recovery System (KERS), която е идентична на решението, използвано от задвижваните от двигатели Renault болиди във Формула 1. Системата моментално увеличава мощността шест пъти, за да достигне почти 100 конски сили и е способна да катапултира автомобила от място до 100 км/ч толкова бързо, колкото най-динамичният сериен модел на Renault - Mégane R.S. Това технологично бижу е плод на близкото сътрудничество между инженерите в Renault Sport Technologies и техните колеги в Renault Sport F1.

Този необикновен автомобил демонстрира напредналите познания и опит на Renault в областта на електрическата технология, използвана във Ф1, по-специално в областта на KERS, в която компанията е един от пионерите през 2009. Дългогодишният ангажимент на Renault към най-върховния клас в автомобилния спорт предоставя уникална технологична лаборатория, осигурявайки на компанията предимство не само в света на състезателните коли, но също и в този на серийните автомобили.

Twizy Renault Sport F1 ще бъде представен на големи събития през годината, започвайки с първата си публична поява на World Series by Renault срещата в Арагон, Испания ( 27-28 април), и на автомобилното изложение в Барселона.

Коментирай