Новата S-класа купе

За съжаление е все още концепция, но да ви кажа честно, ще се радвам да го видя на живо, но не на международното изложение за автомобили (IAA) във Франкфурт, а пред шоурума в София.

Новата S-класа купе е ясна визия за следващата моделна генерация. С вълнуваща си външност и уверения си стил тя перфектно въплъщава дизайнерската философия на чувствената класика. Със забележителната си архитектура и ексклузивното оборудване четириместният автомобил убедително предефинира модерния лукс.

Чувствена класика като израз на модерния лукс - това е във фокуса на дизайнерите и представя сега философията на Mercedes-Benz. Целта е да се създадат изчистени форми и гладки повърхности, които да имат хай-тек излъчване и едновременно да предизвикват искрени емоции.

Концепцията на S-класа купе се задвижва от 8-цилиндров двигател с две турбини. С работен обем от 4663 см3 този двигател извлича 455 к.с., а максималният въртящ момент е 700 Нм. Автомобилът разполага с Intelligent Drive технологията на Mercedes-Benz. Благодарение на двете си „очи" стереокамерата може да вижда триизмерно в диапазон до 50 м. пред автомобила и да забелязва обекти с „6D-визия“ в тяхното разположение в пространството и в движение. Тя обхваща около 500 метра от околното пространство пред автомобила. Данните от нея се свързват с тези от радарните и ултразвуковите датчици. Множество асистиращи системи наблюдават околния трафик. Това подпомага водача и осигурява безопасност за другите участници в движението.

Ходовата част също използва новата стереокамера - новата концепция на S-класа купе може предварително да разпознае неравностите на пътя с помощта на стереокамерата ROAD SURFACE SCAN и MAGIC BODY CONTROL настройва предварително ходовата част към предстоящото препятствие.

Коментирай