Новата А-класа от Mercedes-Benz

По-модерна от всякога, новата A-класа на Mercedes-Benz е по-динамична и уверена. Автомобилът напълно предефинира модерния лукс в компактния клас и революционизира интериора на купето. По отношение на технологиите новата A-класа не само заема първо място благодарение на MBUX – Mercedes-Benz User Experience, но предлага и редица функции, които преди това бяха запазени само за луксозния клас. При определени ситуации на шофиране автомобилът може да се движи полуавтономно за първи път в историята, а като допълнително оборудване могат да бъдат поръчани MULTIBEAM LED фарове. Също така всички модели от новата A-класа се задвижват от нови и ефективни дизелови и бензинови двигатели и въпреки че Mercedes-Benz е запазил спортната външност на автомобила, полезността и удобствата са се увеличили. Новата А-класа може да бъде поръчана от март, а представянето на пазара започва през пролетта, по същото време автомобилът ще бъде наличен и в България. Ние от VS Auto го очакваме с нетърпение.

"Новите технологии трябва да поставят акцента върху хората и да улесняват живота им. Новата А-класа прави това по много начини и става емоционален и интелигентен спътник", казва Ола Калениус, член на Управителния съвет на Daimler AG, отговарящ за подразделението за изследвания и разработки на автомобилите Mercedes-Benz. "Един добър пример е технологията MBUX – Mercedes-Benz User Experience, която съчетава интуитивна и естествена работа с интелигентен и самообучаващ се софтуер".

Екстериорът на новата A-класа е спортен, динамичен и емоционален. Авангардният дизайн на предната част с нисък преден капак, плоски LED фарове с хромирани елементи и насочени дневни светлини придава емоционален и привлекателен външен вид. Ефектната радиаторна решетка с емблемата на Mercedes подчертава спортния характер на този модел.

С коефициент на челно съпротивление Cd от 0,25 и челна площ (A) от 2,19 m2 новата A-класа е аеродинамичният лидер в своя сегмент.

Коментирай