Nissan подпомага младежите

Nissan Golf Tournament класира двама младежи за Junior British Open. Техните имена са София Селдемирова и Асен Михайлов, които ще представят България в турнира Junior British Open, който ще се проведе в West Lancashire Golf Club (Шотландия) от 14 до 16 юли 2014 г. Те заслужиха това право след успеха си в първия голф турнир за младежи, организиран от Nissan в България, който се проведе при доста шотландски климатични условия в Голф клуб “Св. София”.
28 деца на възраст между 7 и 18 години, разделени в две хендикап дивизии, се включиха в състезанието на 18 дупки във формат индивидуален строукплей за Дивизия А и индивидуален стейбълфорд за Дивизия В. Леденият вятър и студеното време в последния майски ден не попречиха на младите голф ентусиасти да постигнат отлични резултати.

В Дивизия А печелеха правото да пътува за Шотландия, на първо място се класира София Селдемирова с 83 удара, следвана от Ивана Симеонова с 96 и Стефани Скоканска със 101 удара. При момчетата от Дивизия А с най-добър резултат завърши Любомир Костов – 76 удара, но тъй като за участие в Junior British Open се допускат само младежи под 16 г., правото да представя страната ни заедно със София отиде при втория в класирането Асен Михайлов – 78 удара. Трети е Владислав Маринов с 82 удара.
В Дивизия В при момичетата най-много точки – 35, събра Виктория Генова. Нейни подгласнички станаха Магдалена Борисова с 33 и Кристина Бушева с 23 точки. Най-добре от момчетата в тази дивизия игра Матей Станич (46 точки), следван от Цанко Цанев – 39 и Борис Стоянов с 33 точки.

По време на церемонията по награждаването оперативният директор на Nissan, Камен Илчев, връчи на генералния секретар на Българската голф асоциация, Сет Ъндърууд, чек за 1795 лв. Парите са от таксите за игра в турнира за възрастни, спонсориран от Nissan в Голф клуб “Св. София” на 17 май 2014 г., и ще бъдат част от финансирането на двамата ни представители на Junior British Open. Билетите за пътуването им са осигурени от Air France, партньор на Nissan.

Коментирай