Най-продавания SUV e на Honda

Глобалната популярност на Honda CR-V се доказа и в последния отчет за продажби, изстрелвайки модела на челна позиция за най-продаван SUV през януари-март 2014. Цифрите, предоставени от консултантите за световния автомобилен пазар, Focus2Move, показват глобални продажби на CR-V през тримесечието от 165 017 броя, сравнено с 161 837 бр. за същия период през 2013.
Класацията „Топ 50 на най-продаваните автомобили” извежда CR-V на номер 10 в общите продажби и номер 1 при SUV-овете, далеч пред Toyota RAV4, Volkswagen Tiguan и Nissan Qashqai.
Допълнителните анализи показват сходен успех и през второто тримесечие, където CR-V остава най-популярният SUV и през май 2014 на номер 8 от месечния чарт с продадени 63 241 броя. Общо от тази моделна година CR-V регистрира към края на май 286 685 продадени броя.
Новият двигател на Honda - 1.6 литра i-DTEC е с алуминиев блок и алуминиева цилиндрова глава и е значително по-лек от 2.2 литровия i-DTEC двигател. Всички отделни компоненти на двигателя също са оптимизирани, за да се намали тяхното тегло и размер като част от иновативната технология. Дебелината на стените между цилиндрите е сведена до 8 мм (от 9 мм при 2.2 литровия i-DTEC). Това е изключително постижение при разработването на дизелови мотори. В допълнение са използвани и по-леки материали за изработката на буталата и биелите. Двигателят 1.6 i-DTEC се вгражда в последното поколение CR-V, Civic Tourer и Civic хечбек.

Коментирай