“Натокана” А-класа от “mcchip-dkr” и mbDesign

Топ моделът за 2013 г. в листата на Mercedes-Benz безспорно е новата А-класа. Моделът погроми цяла Германия със своите продажби. А-класата е толкова търсен, че световноизвестната немска марка е затънала от работа с поръчки и не може да смогне.

Топ моделът веднага се появи със своя собствена доработка от AMG и получи своето съкращение - A45 AMG. От една страна моделът бе създаден, за да се конкурира с по-мощните модели в класа на BMW и Audi, и от друга, за да бъде по-интересен и търсен, от колкото е стандартната А-класа.
Въпреки доработената версия на AMG, все още се намират хора, които смятат, че това не е достатъчно. Те се заемат със сериозната и трудна задача да доработят още, чисто новия А-45 AMG.
Фирмата заела се с оптимизацията на софтуера е “mcchip-dkr”. Тя е известна със своя прецизен хардуер и софтуер, който се вгражда в автомобилите.

Оборудван с 2,0-литров двигател с двоен турбокомпресор, новият Mercedes-Benz A45 AMG предлага огромно удоволствие от шофирането. При стандартната версия на AMG, мощността достига 360 к.с. и 450 Нм въртящ момент. След намесата на “mcchip-dkr”, динамичните характеристики са нараснали драстично. Те предлагат своята софтуерна оптимизация в 3 стъпки. При първата стъпка мощността достига с лекота 400 к.с. и 535 Нм максимален въртящ момент, при втората тази стойност отиват на 420 к.с. със същия въртящ момент и при третата последна стъпка, мощността бележи ръст на 450 к.с. и 550 Нм въртящ момент. Всичко това, благодарение на ъпгрейд на турбото, нови инжектори, оптимизация на софтуера и нова изпускателна спортна генерация. Само да вмъкна, че 2-ра и 3-та стъпка ще бъдат налични от февруари месец тази година.

Разбира се, за къде е един спортен автомобил, ако не изглежда добре и не седи внушаващо на пътя. Тунерите от MB Design предоставят бодикит, специално създаден за нашата модификация.
Шасито е обновено, с нови амортисьори и пружини от KW. Що се отнася до гумите и колелата и те са сменени. Изборът е направен и спрян на размер на джантите 8,5x19’’ с гуми Dunlop Sport Maxx Race на 235/35 ZR19.
Новият Mercedes-Benz A45 AMG е показан на щанда на mbDesign на автомобилното изложение в Есен през изминалата 2013 година.

Коментирай