Mitsubishi с два електромобила на Пайкс Пийк

Пайкс Пийк е международно планинско състезание за автомобили и мотоциклети, което се провежда в Колорадо, САЩ от 1916 година и тази година се организира 92-то му издание. Стартът на трасето с 156 завоя и дължина 20 километра е на височина 2862 м., а финалът на самия връх с височина 4301 м. Поради денивелацията от 1439 метра атмосферното налягане, температурата и другите външни условия се променят значително между старта и финала.

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) ще участва с два автомобила MiEV Evolution III с изцяло електрическо задвижване в популярното в цял свят международно планинско състезание Пайкс Пийкс през 2014 г. (Пайкс Пийкс, 23-29 юни) в Колорадо, САЩ. MMC ще използва два състезателни автомобила MiEV Evolution III със 100% електрическо задвижване, базирани на най-големите постижения на електро мобилната технология и 4WD системите на MMC. Компанията MMC вече е участвала два пъти в класа ELECRIC на това състезание (през 2012 и 2013 година), а сега се надява на първа победа с MiEV Evolution III, в класа ELECTRIC MODIFIED.

Състезателният автомобил MiEV Evolution III е подобрена и усъвършенствана версия на миналогодишния MiEV Evolution II. Запазени са някои от основните компоненти (включително батериите с голям капацитет, мощната електро-задвижваща система и 4WD системата с електрическо задвижване, състояща се от четири електромотора), но са направени и подобрения с цел по-голяма ефективност и по-добро поведение в завоите. За да се намали теглото са използвани някои нови материали и са направени промени в оптимизираната тръбна конструкция на шасито. Общата мощност на четирите електромотора е увеличена от 400 кВт на 450 кВт, а за да се осигури сцеплението, което е необходимо за ефективния пренос върху пътя на тази повишена генерирана мощност, старите гуми 260/650-18 са заменени с гуми 330/680-18.

 

Коментирай