Mitsubishi представи Concept AR

Concept AR, който бе представен за първи път в края на ноември 2013 година на автомобилното изложение в Токио, е MPV от следващо поколение, отличаващ се едновременно с характерното за SUV спортното излъчване и присъщия на MPV просторен интериор.

Той е базиран на лека BSG (Belt Start Generator) Mild Hybrid система на задвижване, състояща се от компактен 1.1-литров, 3-цилиндров MIVEC двигател с турбокомпресор и система за директно впръскване на горивото, комбиниран с BSG система с ниска мощност за генериране на въртящ момент, с 48-волтова литиевойонна батерия и конвертор с въздушно охлаждане.

Освен със здравата спортна конструкция и гъвкавото конфигуриране на седалките, Concept AR се отличава също така със съвременни технологии за активна безопасност на Mitsubishi Motors, базирани на информационни системи от следващо поколение.

Това включва система за разпознаване на опасности, която активира съответните функции, както и система за своевременно разпознаване на неизправности и аварии, която предупреждава шофьора за необходимостта от ремонт и други дейности по техническата поддръжка.

Коментирай