Mercedes-Benz привлича внимание на фестивала в Кан

Всяка година фестивала в Кан събира най-големите знаменитости в кино индустрията. На червения килим през май обаче се качиха не само звездите на седмото изкуство, но и тези от автомобилната индустрия. 
 
 
От 14 до 25 май по улиците на фестивалния град, освен блясъка на известните, вниманието привличаха и не по-малко стилните модели на Mercedes-Benz и AMG. Също както в последните години, те събираха погледите в няколко локации, където посетителите имаха възможност да надникнат и в света на знаменитите автомобили. Атракция беше впечатляващият SL 63 AMG 2LOOK. В градските светлини пък се къпеха брандирани представители на S и V-класата, които акцентираха върху силното присъствие на партньорската организация amfAR Foundation, посветила дейността си на битката срещу СПИН.
 
 
Именно с нея бе свързана и знаковата за 67-я кинофестивал инициатива – благотворителен аукцион, в който желаещите наддаваха за невероятния S 63 AMG Coupe. На 22 май автомобилът, задвижван от 5,5-литров V8 битурбо двигател, беше представен по време на престижната „Cinema Against AIDS Gala” от пилота Луис Хамилтън, който по-късно обяви и бъдещия собственик на мощното купе. Той получи не само 585 к.с., но и възможност за индивидуални конфигурации на автомобила. А, за да бъдат те оптимални, лично Хамилтън ще даде своя съвет относно характеристиките на спортния звяр, чието връчване ще се състои в седалището на AMG в Афалтербах.

Коментирай