Lexus ще разкрие NX в Пекин

Дългоочаквания NX на Lexus е пред прага на производство. Lexus публикува снимки на знаменития NX – изцяло новия, сериен кросоувър модел с поразителен дизайн, чиято световна премиера ще се състои на 20 април тази година на международното автомобилно изложение в Пекин.

С изцяло новия модел NX, Lexus навлиза в изцяло нов за марката сегмент – на SUV автомобилите със среден размер. Lexus NX предизвиква традиционните кросоувър модели в този сегмент – BMW X3, Audi Q5 и Mercedes Benz GLK.

С дължина 4640 мм Lexus се позиционира в горната част на сегмента като един от най-просторните модели. NX е със 104 мм по-дълъг от GLK (4536мм) с 11 мм по-дълъг от Q5 (4629 мм) и със 17 мм по-къс от X3(4657 мм).

Противно на медийни публикации, Lexus NX няма нищо общо с компактния модел на Toyota RAV4. Lexus NX е проектиран от бял лист и построен върху изцяло нова платформа на Lexus. NX е доста по-голям автомобил от RAV4, със 70 мм по-дълъг и с 40 мм по-дълго междуосие от модела на Toyota.

Двата прототипа LF NX хибрид и LF NX Turbo (LF означава Lexus Future), които бяха представени през 2013 година на изложенията във Франкфурт и Токио получиха възторжени отзиви и значително повлияха на финалния дизайн на серийния модел NX.

Коментирай