Кварцовият камък на Peugeot

След концепцията Exalt, от френската марка не се сдържаха и показаха следващата интересна концепция. С нея французите потвърждават лидерските си позиции на пазара на кросоувърите. С концепцията Quartz марката представя нова визия за сегмента, съчетавайки изразителното излъчване на новото поколение SUV-ове с качествата на своите най-високо динамични модели.

Моделът предлага оригинален атлетичен вид отвън и в купето като двете области могат да се похвалят с невероятен дизайн и иновативни материали, сред които базалт, дигитални изтъкани тъкани и кожа шине.

Изваяният дизайн на Quartz изисква изключителен двигател. Генериращ обща мощност от 500 к.с., напълно хибридният plug-in задвижващ тракт е съставен от двигател с вътрешно горене и два електромотора.

Под предизвикателния изпъкнал преден капак е монтиран 1.6L THP двигател с 270 к.с., разработен от PEUGEOT Sport. Куплиран с 6-степенна автоматична трансмисия, 4-цилиндровият мотор генерира въртящ момент от 300 Нм, а специфичната мощност от близо 170 к.с. на литър работен обем го прави един от най-спортните агрегати в света. Предната ос се задвижва и от мощен 85 kW електромотор с директно предаване. Tой зарежда 400-волтовата батерия по време на намаляване на скоростта и асистира на двигателя с вътрешно горене при смяна на предавките. На задната ос е монтиран електромотор с мощност 85 kW, който се използва за задвижване и зареждане на батерията. Специфично ESP се справя с разпределението на спирачното усилие между четирите колела, за да се гарантира едновременно стабилност и оптимизиране на зареждането на батерията.

Коментирай