Ключов етап от Дакар 2014 за Great Wall

Пилотът на Great Wall тима Кристиан Лавие се представя много убедително в тежкото рали Дакар 2014. Състезателят на Haval Dakar Team не излиза от челната десетка във временното класиране от началото на надпреварата. Въпреки че получи 1 наказателен час заради пропуснат контролен пункт след края на първата половина на Дакар, той е все по-стабилен и не изпада от водещите десет. В последно преминалия десети етап Лавие запази темпото си и финишира 11-и. Във временното класиране се изкачи с една позиция нагоре в сравнение с предишния девети етап и зае 8-ото място.

Вчерашният десети етап беше много зрелищен. Пилотите изпитаха предизвикателствата на 689-километровата отсечка от Икике до Антофагаста, преминавайки по бреговете на Тихия океан. Кристиан Лавие измина отсечката за 5 часа 13 минути и 09 секунди, изоставайки съвсем малко от лидерите в етапа – Атия, Петерханзел и Рома. 

Директорът на Haval Dakar Team в обобщение на първата половина на рали Дакар 2014 сподели: „Победата на Соуса в първи етап е исторически пробив. Въпреки че той отпадна, ние сме убедени в успеха на Great Wall тима и тази година. Състезанието е много тежко, но Кристиан се справя много добре, надминавайки очакванията. Независимо от наказателния час, той продължава стремглаво напред и смятам, че ще постигне чудесни резултати заедно с подкрепата на наставника си Пиер и целия екип.”

В следващия 11-и етап пилотите са изправени пред предизвикателствата на необятната пустиня Атакама. През 605 км дългата отсечка те ще трябва да докажат офроуд качествата на автомобилите си. Това ще е ключовият етап от Дакар 2014.

Коментирай