KIA Soul електричка ?

Изцяло електрическият KIA Soul вече триумфира по софийските улици. KIA Soul EV е компактен и икономичен градски автомобил, с нулево ниво на вредни емисии. 100% електромобил предлага впечатляващо управление, оптимален пробег и емблематичен дизайн.
 
 
KIA Soul EV е оборудван със съвременен захранващ блок с литиевойонна полимерна батерия, предоставена от SK иновации. С водеща в сегмента енергетична плътност от 200W ч/кг, захранващият блок е резултат от 3-годишен проект на KIA Motors.
 
 
Инженерите от KIA разработват захранващия блок със 192 литиевойонни полимерни елементи от батерията в 8 модула, с обща мощ от 27 кВтч. Блокът инкорпорира съвременна термична технология, която поддържа отделните клетки на оптимална температура.
 
Обогатен с никел NCM (никел-кобалт-магнезий) катод материал се използва в серийното производство на батерията за електрическия Soul. Енергетичната плътност, която е зависима от възможностите на катода, е ключов фактор при определяне пробега на модела. Чрез използване на водещата в сегмента енергетична плътност на батерията, KIA Soul EV изминава 212 км с едно зареждане.

Коментирай