KIA представи на автосалона в Пекин концепта K4

По време на тазгодишното автомобилно изложение в Пекин, KIA Motors отпразнува световната премиера на своя нов концепт - К4. На пръв поглед, седанът К4 е с отличителен екстериорен дизайн и водещ в сегмента просторен интериор, оборудван с множество високотехнологични системи за сигурност, удобство и комфорт.
Предполага се, че концепцията ще се задвижва от 1,6-литров турбо GDI двигател, в комбинация със 7-степенна скоростна кутия с двоен съединител.
По отношение на оборудването за безопасност, К4 разполага с 6 въздушни възглавници, ESP и камера за движение на заден ход. Инженерите на KIA проектират К4 заедно със системите за пасивна и активна безопасност, с цел 5 звездна безопасност при провеждане на тестовете C-NCAP.
KIA спазва традицията си да показва концептуални модели, които са близки до серийно производство. В тази връзка дистрибуцията на К4 в Китай ще стартира от втората половина на 2014 г. Последният модел на KIA е предназначен за семейства на възраст между 30 и 40 години.
Прототипът К4 е проектиран според изискванията на китайските потребители, техните нужди и предпочитания. Убедени сме, че производствената версия на семейния седан ще постави нов стандарт в автомобилния сегмент в Китай.

Коментирай