Infiniti показва спортно купе Q60 на NAIAS 2016

Infiniti показа новото спортно купе Q60 на Северно-Американското Международно Автомобилно Изложение 2016 (NAIAS) в Детройт. Проектирано и произведено да работи отлично, Q60 предлага дързък дизайн и вълнуващи експлоатационни качества и динамика.

Смелият екстериор на Q60 излъчва мощност и елегантност чрез изразителните пропорции и стегнатите като мускули контури.

Иновативните технологии, вложени в трансмисията, осигуряват усещане за мощност при шофирането и оправдават ангажимента на Q60 за динамично пътно поведение. 3,0-литровият V6 двигател с битурбо компресор с висока производителност от новата и ексклузивна група задвижващи системи „VR“ е резултат от богатия опит на Infiniti в производството на шестцилиндрови двигатели. Новият V6 цилиндров двигател се предлага в два варианта: 300 к.с. или 400 к.с., като последният осигурява едно от най-високите съотношения мощност ефективност при спортните купета на пазара в момента.

Infiniti Q60 предлага едно наистина интригуващо преживяване, благодарение на уникалния баланс между комфорта при пътуване и динамичното управление. Новата опция за адаптивно окачване (Dynamic Digital Suspension) на Infiniti, проектирана за осигуряване на прецизна маневреност и ненадминат комфорт при пътуване, извлича максималното при запазване на истинско спортно поведение.   

Мощността се предава през задните колела на Q60 и осигурява агресивна и динамична маневреност. Директното адаптивно кормилно управление второ поколение (Direct Adaptive Steering), познато от Q50, предлага по-добро усещане и обратна връзка по отношение на кормилното управление на Q60, а селекторът за режим на управление (Drive Mode Selector) предоставя на водачите възможността да персонализират точните нива на реакция и усещане за пътя, според собствените им предпочитания.

Роланд Кругер, президент на Infiniti Motor Company, добавя: „Infiniti Q60 излъчва мощност и елегантност чрез дръзкия си дизайн, технологиите за пътуване и управление от ново поколение. С двигатели с мощност до 400 к.с. Q60 ще привлече нови клиенти за бранда на Infiniti и ще затвърди нашите позиции в сегмент спортни купета“.

Световната премиера на новото спортно купе на Q60 идва в момент на бърз растеж за Infiniti в Европа, в разгара на интензивна глобална продуктова кампания. Infiniti продаде рекорден брой нови автомобили през 2015 г., което на практика прави изминалата година най-успешната в историята на компанията.

Заедно с Q60, на NAIAS 2016 Infiniti показа и обновени версии на спортния седан Q50 и кросоувъра QX60. Лансирането на тези три модела подчертава ангажимента на Infiniti за разширение и обновление на продуктовата си гама.

Коментирай