Honda с нови двигатели

Японският автомобилостроител Honda, обяви въвеждането на три изцяло нови VTEC TURBO двигатели, част от глобалната екологична концепция на марката - Earth Dreams Technology.
Новите двигатели ще бъдат с обем от 1,0 л., 1,5 л. и 2,0 л. и ще имат водещи за класа си динамични характеристики и горивна ефективност.
И трите агрегата ще бъдат бензинови с турбо и директно впръскване. Те ще използват технологията за променлив ход на клапаните, придобила широка популярност като VTEC технологията на Honda. Заедно с новия 1,6 i-DTEC агрегат на Honda и хибридните й системи, тези нови турбо двигатели ще бъдат монтирани на редица глобални модели, в зависимост от предпочитанията на потребителите на различните региони, както и от характеристиките на конкретния модел.
Базирайки се на изцяло нова структура, както и на новоразработени турбо системи, Honda намаля обема на двигателите, същевременно произвеждайки високоефективни 1,0-литров 3-цилиндров турбо двигател с директно впръскване и 1,5-литров 4-цилиндров турбо двигател с директно впръскване. И двата агрегата са с много ниско вътрешно триене и ще са в състояние да постигнат водеща за класа си производителност и екологични показатели.
Първият двигател от новата гама, който ще дойде в Европа ще е мощният 2,0-литров VTEC TURBO, който ще се монтира на новия Civic Type R. Този високоефективен и изключително пъргав двигател, ще има мощност над 280 к.с. и ще отговаря на екостандартите EURO 6.

Коментирай