Голямата битка предстои - “Автомобил на годината” 2015

18 са общо моделите, които взеха участие в престижния конкурс “Автомобил на годината” 2015 г. За 18-та поредна година българските автомобилни журналисти, членове на „Прес Авто Клуб България”, ще изберат най-добрите автомобили за България. За първи път от много години насам ще се срещнат лице в лице марки като BMW, Mercedes и Audi. Не трябва обаче да подценяваме и останалите конкуренти, като Volkswagen, Skoda и Nissan. 

Надпреварата ще се състои в три основни - „Лек автомобил”, „Ван” и „4x4”, и три допълнителни категории - „Екологичен автомобил”, „Градски автомобил” и „Премиум автомобил” . Кандидатите се оценяват по няколко групи от критерии, всеки от които има различна тежест във формирането на крайната оценка - дизайн (външен и вътрешен), задвижване (двигатели, трансмисии), функционалност, удобство, пътно поведение и динамика, безопасност и цена/предлагане.

На 13 и 14 ноември се проведе най-сериозното изпитание на участниците – общият сравнителен тест, като за втора поредна година домакин на събитието бе хотел „Дипломат Плаза“ в Луковит. Тестът бе в рамките на два дена и даде възможност на членовете на „Прес Авто Клуб България” да оценят подробно качествата на всички автомобили с възможност за пряко сравнение на конкурентите.

Бляскавата гала церемония на награждаването ще се проведе в централния столичен хотел „Балкан” на 11 декември, когато в присъствието на целия автомобилен елит, представители на финансови институции, светски личности и медии, ще станат известни победителите.

Ето и автомобилите, които ще участват в надпреварата тази година:

Категория „Лек автомобил”

Аudi А7 Sportback

BMW 2 Coupe

Citroen C4 Cactus

Hyundai i10

Hyundai Genesis

Mercedes C-класа

Mini Hatch 3/5 врати

Skoda Fabia

VW Golf TGI

Категория „Ван”

BMW 2 Active Tourer

Ford Transit

Ford Courier

Ford Connect

Категория „4x4”

Nissan X-Trail

BMW X4

Great Wall H6

Меrcedes GLA

Opel Insignia Country Tourer

Коментирай