DS Automobiles, по-високият клас на Citroen

Една от големите френски премиери на автосалона в София е не просто на нов автомобил, а на цяла нова марка. DS Automobiles се отделя от производителя Citroen, за да се превърне в луксозната премиум марка на целия концерн Peugeot-Citroen.

Богатството на щанда на DS е изключително, въпреки малките му размери – на практика това е една от малкото марки, която може да се похвали с цялата си гама, изложена на салона. Засега портфолиото на DS Automobiles включва три модела – DS3, DS4 и DS5, като у нас DS4 е представен от съвсем новата версия Crossback, дебютирала на салона във Франкфурт преди точно месец.

По време на Софийския автосалон DS чества 60-годишнината от представянето на DS 19 през 1955 г. Легендата се ражда на салона в Париж преди над половин век и се превръща в нова епоха за автомобилостроенето. Обявена е за една от най-красивите коли на всички времена, а за първите 45 минути след представянето й са приети 749 поръчки. До края на годината те нарастват до 80 хил., благодарение на уникалния дизайн и на 25-те патента.

Новата марка DS се стреми да интерпретира по модерен начин тези качества. Моделите на DS ще се предлагат на клиентите в специални зони в шоурумите на Citroen, а в 200 града в целия свят ще има отделни магазини. София е един от тях.

Коментирай