Броени дни до старта на Автосалон София 2015

Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) очакват ръст на продажбите между 10 и 12%. Това стана ясно по време на пресконференцията във връзка с откриването на Автосалон София 2015. Последната четвърт от годината е традиционно най-силната в търсенето на нови автомобили у нас. Утре е прес деня на изложението, а от 17 октомври то отваря врати и за широката публика.
 
„В трудни икономически и политически условия в Европа и България нашата асоциация генерира само добри новини. В началото на годината организирахме първото изложение за мотоциклети и дадохме началото на добра инициатива. За пръв път провеждаме автосалон през октомври, след като преценихме, че този период е по-благоприятен за потребителите. Щандовете са почти изградени дори предсрочно. Имаме огромен интерес от страна на политическия кабинет за откриването. Въпреки това трябва да отчетем, че готвените промени в данъчното законодателство отново не помагат на автомобилната индустрия и легалният бизнес пак трябва да поеме задачата да пълни бюджета. Също така регистрираме огромен ръст от над 40% на вноса на автомобили на възраст над 20 години. През 2010 делът на тези коли бе 27%, а за миналата година е скочил на 39 на сто. Също така делът на автомобилите на възраст до 5 г. е спаднал на 3,5% от 8,4 през 2010 г.“, коментира Стоян Желев, председател на ААП.
 
„Очакваме над 50 000 посетители. Метрото е изключително удобен транспорт до Интер Експо Център, но тези с автомобилите могат да ползват паркинга на метрото, който е с 1300 места. Цената на билета е 8 лв. за възрастни и 4 лв. за ученици и пенсионери. Деца до 7 г. влизат безплатно. Също така има промоция – детето на семейство с двама възрасти влиза на салона безплатно. Поканили сме известни личности, които ще рекламират салона. Посетителите могат да се възползват от тестовите автомобили, предоставени от вносителите. Записванията се извършват на щандовете“, поясни Ивайло Жеглов, съорганизатор на салона.
 
Голямата награда за посетителите е автомобил по избор – от 7-те предоставени от организаторите - Hyundai i20, Ford Fiesta, Peugeot 208, Suzuki Celerio, Skoda Fabia, Volkswagen Up и Citroen C1. 

Коментирай