BMW Zagato

BMW + Zagato = BMW Zagato

Снимки: 

Италианското дизайнерско ателие Zagato и BMW показаха пред широката публика едно уникално купе, което носи названието BMW Zagato Coupe. Премиерата на автомобила се състоя по време на дизайнерското изложение Concorso d'Eleganza Villa d'Este - едно от най-престижните събития за автомобили и мотоциклети в света.

Основана от Ugo Zagato през 1919 г., днес Zagato е единственият автомобилен производител с независима собственост. От ранните си дни, Zagato е с минималистичен подход към своите творения, до голяма степен в съответствие с миланската традиция на дизайна.

Той се нарича BMW Zagato Coupе и е произведен в един-единствен екземпляр. Определено може да се твърди, че моделът е изграден на базата на BMW Z4 и съвсем спокойно може да се каже, че е създаден за покоряване на високи скорости. Уникалното возило се отличава с ръчно изваяно купе от алуминий и силно оптимизирана аеродинамика.
Впечатление правят по-широките арки на калниците, аеродинамичният покрив, дългата предница и напълно преработената задна част, оборудвана с броня с вграден дифузьор. Интериорът ярко се отличава с използваните качествени материали. Естествена кожа има по таблото, новите седалки и специалните апликации по вратите.
Задвижването на BMW Zagato Coupе е поверено на добре познатия ни от Z4 sDrive35is 3,0-литра 6-цилиндров BMW TwinPower Turbo двигател с мощност 340 к.с. и 450 Нм въртящ момент. Този двигател е комбиниран със 7-степенна автоматична трансмисия с два съединителя.

Говори се, че при интерес от страна на феновете на Zagato и BMW, ще последва производство в лимитирана серия. Бройката ще се продава за скромните 155 000 Евро. А ние ще се надяваме да го видим и в България.

Коментирай