BMW xDrive Live Tour 2014 приключи

В началото на година стартира BMW xDrive Tour 2014. За пореден път България е домакин на това невероятно събитие, като журналисти и клиенти на марката имаха възможността да се докоснат до всички нови модели и технологии на BMW.

BMW xDrive Tour 2014 премина през държави като Австрия, Полша, Чехия, Словакия, Унгария и Румъния. Домакин у нас на събитието бе летище Лесново. В рамките на един ден успяхме да разберем повече за предимствата на xDrive.

С помощта на професионални инструктори всички успяха да изпитат възможностите на иновативните системи на BMW. През целия ден център на вниманието бе отправен към новия - X5. бяха ни демонстрирани последните иновации и функции от програмата BMW ConnectedDrive, която включва системи и технологии за комфорт, свързаност на автомобила с околната среда и подпомагане на водача.

По специално изградени трасета, всички имаха възможността да изпитат възможностите на новите автомобили. По специално изградени рампи се демонстрираха предимствата и възможностите на BMW X5 и функцията на аварийната ръчна спирачка, в случай ако шофьора е заспал.

Последната иновация вградена в автомобилите са Night Vision с Dynamic Light Spot, който идентифицира и проследява с динамичен сноп светлина животни и хора в близост до пътното платно, BMW Head-up display и др. 

Голяма част от новите автомобили на BMW са оборудвани с двойно задвижване xDrive. Двойното задвижване се предлага дори при автомобилите от BMW M GmbH – BMW X5 M и BMW X6 M, както и във всички представител на най-новата продуктова категория BMW M Performance автомобилите.

Коментирай