България ще бъде представлявана на регионалния финал Mercedes Trophy

Играчите, които ще представят България в регионалния финал на голф турнира “Mercedes Trophy”, бяха определени след два състезателни кръга в Пирин голф и кънтри клуб. Това е четвъртото издание у нас на най-престижния аматьорски турнир в света.
Състезанието, организирано от “Балкан Стар” и “Българската голф асоциация”, се проведе в три хендикап дивизии. По регламент първите две места във всяка дивизия гарантират участие в регионалния финал, който ще се проведе на 8 юни в Прага.

От най-силната дивизия “А” правото да пътуват за чешката столица заслужиха Любомир Минчев, който завърши първи с общ резултат от двата кръга 61 грос точки, и вторият в класирането Александър Евтимов (60 грос точки), който беше водач след първия кръг. На трето място в дивизия А е Емил Марков с 58 точки. Дивизия В ще бъде представена на регионалния финал от заелия първо място Станислав Сворчик (75 нет точки) и неговия подгласник Уейн Фълтън (74 нет точки). На трето място остана Галин Ганчев със 73 точки. В дивизия С на първите две места се класираха Ваня Маневска с 69 нет точки и Пламен Тянков с 65 точки. Трети е Стоян Ангелов с 64 точки от двата кръга.
За световния финал в Щутгарт през септември ще се класира най-добре представилият се играч от всяка дивизия (общо трима играчи) в регионалния финал. Те ще формират отбор “Нова Европа” за световния финал, в който могат са участват само клиенти на марката Mercedes-Benz.

Коментирай