Автомобилите Great Wall и в Европа

Най-големият частен китайски производител Great Wall, съвместно с българския автомобилен производител Литекс Моторс, вече повече от 2 години предлагат на нашия пазар коли с марка Great Wall. Днес стана ясно, че марката извършва първия си регулярен износ за Европа. Първата партида български автомобили отпътува за Италия днес, 16 декември 2013 г.
„Новината за обявяването на първия износ на български автомобили за Европа е повече от радостна. Приносът за икономиката на България е неоспорим. Колкото повече инвестиции има в България, било то и от Китай, от Европа или от други държави от Азия или Южна Америка, е важно, защото се създават нови работни места.”, сподели министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по време на събитието.

„Изключително съм щастлив, че успяхме за по-малко от 3 години да се наложим като производител в България, а сега вече официално и като износител за Западна Европа на автомобили Great Wall, сглобени от млади български инженери специалисти. Това е чест и повод за гордост не само за нас, но и за българската държава, която с общи усилия успяхме да върнем на картата на автомобилостроенето.”, каза изпълнителният директор на Литекс Моторс – Илия Терзиев.
В края на ноември тази година стартира производството и на новия модел Great Wall H6, който се очаква да се превърне в хит на пазара в България и в Европа. Моделът се характеризира с елегантна и зряла външна визия, богато стандартно оборудване, високи технологии, изключително обширно вътрешно пространство и ефективни двигатели. Съотношението качество, оборудване и цена на Н6 е най-доброто на пазара.

Коментирай