AUDI RS5 от MCCHIP DKR

Каквото и да си говорим, по време на кризата, много тунинг компании затихнаха с дейността си. Но вече кризата лека-полека отшумява и всеки един забравен герой се появява обратно на хоризонта. Идват и нови “играчи”, които не трябва да бъдат подценявани. Такъв е и случай на MCCHIP DKR. Това е компания от близо 10 години на пазара. Сравнително нова фирма, която се опитва да изпъкне пред останалите с иновативните си идеи.

 

 

MCCHIP DKR е компания, която е основана през 2003 г. в германския град Mechernich, югозападно от Кьолн. За тези близо 10 години, компанията е успяла да се превърне в голямо име в Германия. Тя предлага най-ново поколение софтуер и силов тунинг за двигателя. При това не само за автомобили, но и за мотоциклети.

 

 

Тунинг компанията изпъкна преди броени дни с едно ново тунинг решение за Audi RS5. Здраво тунингованата “скрита лимонка” е с 4.2 FSI V8 двигател със 7-степенна автоматична скоростна кутия тип S-Tronic. От MCCHIP DKR се заиграват основно с турбо компресора на автомобила. Те предлагат за своите клиенти три нива на мощност.

 

 

Първото ниво “Stage 1” покачва мощността със 100 к.с. и 120 Нм въртящ момент. По този начин мощността от 450 к.с. отива на 550 к.с. и също толкова (550) Нм. Ниво едно включва настройка по турбото и нов интеркулер. Всичко това ще ви струва само 19 999 евро.

 

 

Второ ниво “Stage 2” доставя допълнителните 130 к.с. (580 к.с.) и 135 Нм въртящ момент (565 Нм). Всичко това благодарение на допълнителните настройки по турбото, новия интеркулер и изпускателната система. Цената на този пакет е точно 23 999 евро.

 

 

Третото ниво “Stage 3” ви дава максималните 150 к.с. отгоре (600 к.с.) и 160 Нм въртящ момент (595 Нм). Това ниво е наречено “Olympus”. Освен допълнителните настройки по турбото, софтуера, изпускателната система и по-големия интеркулер, тук имаме и промени по всмукателния колектор. Налягането му се повишава, което води драстично до промяна в мощността на автомобила. В резултат на това и цената драстично скача на 26 999 евро.

 

 

Това, което предлагат като бонус от MCCHIP DKR за своите клиенти, при избора на един от трите нива на мощност е, максималната ви скорост вече ще бъде електронно ограничена до 320 км/ч. Честито на печелившите, аз смятам да се спра на ниво 1.

 

 

Коментирай